سه‌شنبه, 4 مهر 1396
عنوان : كارگاه آموزشی مدیران مالی و بودجه دانشگاه های علوم پزشكی قطب جنوب غرب كشور در اهواز برگزار شد
 ۱۳۹۶/۰۶/۰۱

کارگاه آموزشی مدیران مالی و بودجه دانشگاه های علوم پزشکی قطب جنوب غرب کشور در اهواز برگزار شد

روز چهارشنبه یکم شهریور ماه1396 دوره آموزشی تمرکز زدایی و اصلاحات سازمانی در نظام سلامت ویژه مدیران مالی و بودجه دانشگاه های علوم پزشکی قطب جنوب غرب کشور  باحضور دکترعلی خدادادی قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور  اهواز و جمعی از مدیران، مسئولین وکارشناسان مالی به میزبانی مدیریت برنامه ریزی،بودجه و پایش عملکرد دانشگاه علوم پزشکی اهواز  در سالن برگزاری جلسات هتل پارس اهواز  برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت توسعه مدیریت ومنابع دانشگاه علوم پزشکی اهواز ،قائم مقام ریاست دانشگاه ضمن خوشامدگویی به مهمانان و تبریک پیوند آسمانی حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س)  و روز پزشک گفت:پزشکان شهید با جانفشانی خود در عرصه ی 8سال دفاع مقدس نشان دادند که جامعه ی پزشکی در همه ی عرصه ها می تواند تأثیر گذارباشد و به عنوان پیشرو در عرصه خدمات درمانی به آسیب دیدگان ناشی از جنگ تحمیلی نقش بسزایی داشتند.

دکتر خدادادی در ادامه نیز یادی از شهدای دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز  وسردار شهید موسوی کرد و افزود  یاد و خاطره ی  23 شهید جامعه ی پزشکی دانشگاه را گرامی می داریم.

وی همچنین  گفت:کارگاه آموزشی اقتصاد و درمان و روش های تأمین مالی و اهمیت سلامت و بهینه مصرف نمودن منابع که با نگاه تمرکززدایی و تفویض اختیار به دانشگاه های تحت امر وزرات بهداشت،درمان و آموزش پزشکی می باشد قطعا  اگرتأثیر تمرکززدایی به عنوان یک اصل مهم در عرصه های مختلف درنظر گرفته شود می تواند موثر و باعث تسریع و دقت عمل درکارها بخصوص در حوزه ی درمان که نیاز به فعالیت های اورژانسی دارد  واقع شود  .

قائم مقام ریاست دانشگاه  به اجرای طرح تحول سلامت در کشور اشاره کردو تصریح نمود شاخص های اصلی سازمان بهداشت جهانی برای ارزیابی هزینه های سلامت درکشورهای مختلف  عبارتند از درصد هزینه های سلامت از تولید ناخالص داخلی،سرانه هزینه سلامت،هزینه های دولتی و سهمی که مردم بابت هزینه های سلامت می پردازند.

دکتر خدادادی ادامه داد درنظام جمهوری اسلامی ایران نیز با توجه به اینکه سهم پرداختی هزینه های سلامت از سوی مردم در اواخر دولت دهم به 7/4 رسید دولت یازدهم و با اراده ی محکم دکتر هاشمی وزیرمحترم بهداشت،درمان و آموزش پزشکی  درصدد ارائه ی طرحی جهت کاهش هزینه ها ونارضایتی مردم برآمد که با مطرح نمودن طرح تحول سلامت که با حمایت مقام معظم رهبری،نمایندگان مجلس و دولت همراه بود توانست این طرح را باموفیت اجرا نماید و رضایت اکثر آحاد مردم اعم از ائمه جماعات،فرمانداران و نیروهای مختلف دیگر را جلب نماید واین موضوع یکی از نقاط قوت برای اجرای این طرح محسوب می شد.

وی همچنین افزود اگر همگرایی در طرحی وجود نداشته باشه آن طرح بامشکلاتی مواجه میشود  والبته هر طرحی می تواند نواقصی نیز داشته باشد.

قائم مقام ریاست دانشگاه محافظت مالی مردم ،ارتقای کیفیت خدمات  درمانی که مستلزم حضور پزشکان متخصص وفوق تخصص و ارتقای هتلینگ بیمارستان می باشد  و همچنین دسترسی به خدمات درمانی را  اهداف  اصلی طرح تحول سلامت برشمرد و افزود 8بسته ی اجرایی نیز مانند ترویج زایمان طبیعی ،اورژانس هوایی وحفاظت از بیماران صعب العلاج هم درکنار این طرح بوده است و یکی از دستاوردهای مهم وغیرقابل انکار دولت یازدهم  در استان خوزستان  اجرای طرح حاشیه شهر درمناطق محروم  با همکاری سازمان هلال احمر ودانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز می باشد.

وی تصریح کرد این دستاورد بزرگ در استان خوزستان که دومین استان حاشیه نشین در کشور می باشد علاوه بر ارائه خدمات بهداشتی و درمانی کمک به امنیت جامعه و محرومین مناطق کم برخوردار است.

دکتر خدادادی با اشاره به 2 اصل قانون اساسی مبنی بر ارائه آموزش رایگان و خدمات بهداشتی درمانی رایگان گفت: نگرانی ها و چالش هایی در ارتباط با ادامه ی این طرح وجود دارد که پایدار نبودن منابع مالی از سوی دولت،تغییر نگرش از حوزه ی درمان به حوزه ی پیشگیری و افزایش هزینه های ناشی از نیازهای واقعی و القایی از مهمترین آنها می باشد.

وی اظهار امیدواری کرد با همراهی وهمکاری جامعه ی پزشکی، مدیریت منابع مالی از سوی مدیران  مالی وبودجه ، ارائه خدمات پیشگیرانه و توسعه ی طرح های خودمراقبتی  در حوزه ی درمان  و تقویت نقاط قوت و تصحیح نقاط ضعف بتوانیم با کاهش هزینه ها بخش عظیمی از مشکلات را در ادامه ی اجرای این طرح برطرف نماییم.

مدیر برنامه ریزی ،بودجه و پایش عملکرد دانشگاه نیز ضمن تبریک سالگرد ازدواج حضرت علی(ع)و حضرت فاطمه(س)و روز پزشک گفت: این کارگاه آموزشی در راستای اهداف ستاد راهبردی وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی در دانشگاه ها مبنی بر روش های مختلف تأمین مالی و آموزش به صورت آکادمیک می باشد.

فرزانه اختریان هدف از برگزاری این کارگاه را آشنا نمودن مدیران و کارشناسان مالی و بودجه  با روش های جدید تأمین مالی و بهینه مصرف نمودن منابع  دانست و افزود کارگاه در دو روز متوالی و با حضور دانشگاه ها ودانشکده های  علوم پزشکی  اراک،دزفول،بهبهان،لرستان،خمین،ایلام،آبادان،شوشتر،ایلام و به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز می باشد.

وی همچنین اضافه کرد دکتر جعفری عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران ومشاور مرکز بودجه وپایش عملکرد وزارت متبوع و دکتر سید احمد حسینی معاون توسعه مدیریت ومنابع دانشگاه علوم پزشکی اهواز از مدرسان این کارگاه می باشند.